Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z białej kapusty, marchwi, cebuli i majonezu, doprawioną solą i pieprzem ziołowym.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2791
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2791
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa.
W miedzy czasie kroimy drobno kapustę, obraną cebulę w kostkę a obraną marchew trzemy przez duże oczka na wiórki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy. Gotujemy również obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Jeżeli kotlety będą dobrze usmażone podajemy je z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!!!