Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z białej kapusty, marchwi, cebuli i majonezu, doprawioną solą i pieprzem ziołowym.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 431
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6630
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 179
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 431
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6630
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 179
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa.
W miedzy czasie kroimy drobno kapustę, obraną cebulę w kostkę a obraną marchew trzemy przez duże oczka na wiórki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy. Gotujemy również obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Jeżeli kotlety będą dobrze usmażone podajemy je z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!!!