Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z białej kapusty, marchwi, cebuli i majonezu, doprawioną solą i pieprzem ziołowym.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23057
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1058
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104870
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23057
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1058
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104870
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa.
W miedzy czasie kroimy drobno kapustę, obraną cebulę w kostkę a obraną marchew trzemy przez duże oczka na wiórki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy. Gotujemy również obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Jeżeli kotlety będą dobrze usmażone podajemy je z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!!!