Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy wcale nie musi być nudny. Dzięki marynacie kotlety są niesamowicie kruche i soczyste.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Posyp estragonem (1 łyżka). Włóż kotlety do miski. Zalej piwem. Odstaw na min. 2 godziny. Jajka dopraw solą i pieprzem. Schab panieruj kolejno w jajkach i tartej bułce. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Śmietanę podgrzej. Dodaj resztę estragonu. Dopraw solą i pieprzem. Można dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. Mięso wyłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem śmietanowym.