Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie chroniona, więc można się delektować. Inne nazwy to :szmaciak gałęzisty, siedzuń sosnowy - nazwy wymienne w zależności od regionu. Można podać z ziemniakami i np. ogórkami.
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 78
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 369
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 153
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 78
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 369
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 153
Składniki
Kozią brodę pokroiłem na plastry grubości ok. 1 cm , które dobrze opłukałem pod letnią, bieżącą wodą i osuszyłem na ręczniku papierowym, oprószyłem solą i pieprzem z obu stron. Roztrzepałem w pojemniku jajko, do drugiego wsypałem bułkę tartą. Na patelni rozgrzałem olej , plastry koziej brody obtoczyłem w jajku, a następnie dokładnie w bułce tartej i przełożyłem na olej, smażyłem ok. 4 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Zdjąłem usmażone kotlety na ręcznik papierowy, aby je osączyć z tłuszczu. Podałem na gorąco, od razu.