Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie chroniona, więc można się delektować. Inne nazwy to :szmaciak gałęzisty, siedzuń sosnowy - nazwy wymienne w zależności od regionu. Można podać z ziemniakami i np. ogórkami.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 80
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 80
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 363
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Składniki
Kozią brodę pokroiłem na plastry grubości ok. 1 cm , które dobrze opłukałem pod letnią, bieżącą wodą i osuszyłem na ręczniku papierowym, oprószyłem solą i pieprzem z obu stron. Roztrzepałem w pojemniku jajko, do drugiego wsypałem bułkę tartą. Na patelni rozgrzałem olej , plastry koziej brody obtoczyłem w jajku, a następnie dokładnie w bułce tartej i przełożyłem na olej, smażyłem ok. 4 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Zdjąłem usmażone kotlety na ręcznik papierowy, aby je osączyć z tłuszczu. Podałem na gorąco, od razu.