Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary, babciny przepis na marynowanie mięsa w słoiki. Prosty sposób na zamarynowanie schabu do słoiczków. Taki schab bardzo smakuje z chlebem ale także można przyrządzić z niego pyszny sos do ziemniaków. Schab jest oczyszczony z przyrostów, pokrojony w duże kawałki, doprawiony solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz czosnkiem i włożony do słoiczków. Poddany został trzykrotnej pasteryzacji.
nóż, patelnia, garnek, słoiki,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
Składniki
Natarte przyprawami kawałki mięsa przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. W czasie gdy mięsko się maceruje wyparzamy słoiczki. Wkładamy do każdego po 1-2 listki laurowe i po 4 szt. ziela angielskiego.
Po dwóch godzinach smażymy mięso na wieprzowym smalcu do zarumienienia z każdej strony kawałków.
Usmażone kawałki mięsa studzimy i ostudzone wkładamy do słoiczków. Włożone mięso do słoiczków zalewamy roztopionym smalcem wieprzowym w którym smażyliśmy mięso.
Wycieramy brzegi słoiczków i zamykamy słoiczki. Pasteryzujemy w pierwszy dzień 60 minut, w drugim dniu 40 minut a w trzecim dniu 20 minut.
Słoiczki studzimy i wstawiamy do lodówki.
Smacznego !!!