Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna mielonka z wieprzowej łopatki na kanapki, prosta w wykonaniu. Z podanego przepisu zrobionych zostało 7 słoiczków 350 ml.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, słoiczki
Szybki i lekki letni obiad. Ziemniaki, jajko sadzone i mizeria.
Odsłon: 147
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czub...
Odsłon: 241
Jak ja to lubię, zapiekanki z pieczarkami to moje ulubione jedzonko , często...
Odsłon: 270
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 148
Proponuję dzisiaj zapiekankę z cukinią. Zapiekanka łatwa w przygotowaniu i b...
Odsłon: 414
Szybki i lekki letni obiad. Ziemniaki, jajko sadzone i mizeria.
Odsłon: 147
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czub...
Odsłon: 241
Jak ja to lubię, zapiekanki z pieczarkami to moje ulubione jedzonko , często...
Odsłon: 270
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 148
Proponuję dzisiaj zapiekankę z cukinią. Zapiekanka łatwa w przygotowaniu i b...
Odsłon: 414
Składniki
Mięso myjemy w zimnej wodzie, osuszamy ręczniczkami papierowymi i kroimy w kostkę 4x4 cm. Pokrojone w kostkę mięso umieszczamy w większej misce, dodajemy peklosól i dokładnie mieszamy do równomiernego rozprowadzenia peklosoli w mięsie. Tak wymieszane z peklosolą mięso szczelnie przykrywamy spożywczą folią i peklujemy 24 godziny w temperaturze 4-7 stopni Celsjusza.
Po 24 godzinach peklowania mielimy wszystkie mięso przez sitko 10 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy wymieszane w emulsji zrobionej z gotowanych, zmielonych oraz zblendowanych skór z wywarem z ich gotowania, razem z przyprawami i dokładnie wyrabiamy do kleistości farszu.
Gotowym farszem napełniamy wcześniej wyparzone słoiczki.
Napełnione słoiczki parzymy w temperaturze 100 stopni Celsjusza 60 minut.
Ostudzone słoiczki przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!