Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa szynka"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 411
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 411
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Miód, ocet balsamiczny i sok z cytryny wymieszaj. Dodaj pieprz, majeranek i szczyptę soli, połącz.
Szynkę umyj, osusz, posmaruj ze wszystkich stron marynatą. Ułóż w misce, przykryj, wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do temp. 190°C. Szynkę ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polej resztą marynaty. Piecz godzinę, często polewając mięso wytwarzającym się sosem.
Tuż przed włożeniem szynki do piekarnika natnij ją ostrym nożem w kilku miejscach i wetknij w dziurki suszone śliwki i morele (owoce wcześniej sparz). Tak przygotowane mięso zwiąż nicią kuchenną.Źródło: Chwila dla Ciebie