Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po rosołku przyszedł czas na danie główne. Moja propozycja na dziś to schabowy taki prawdziwy dawny jak u babci. Podawany najczęściej z tłuczonymi ziemniakami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1124
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1124
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Mięso lekko osolić, posypać pieprzem. rozbić tłuczkiem. Zalać roztopionym smalcem i odstawić na 30 min. Wszystkie sypkie składniki mieszamy. Jajka ubijamy. Mięsko wyjmujemy z tłuszczu, maczamy w jajku,potem w panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zrumieni. SMACZNEGO!!!