Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po rosołku przyszedł czas na danie główne. Moja propozycja na dziś to schabowy taki prawdziwy dawny jak u babci. Podawany najczęściej z tłuczonymi ziemniakami.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8527
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155325
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8527
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155325
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Mięso lekko osolić, posypać pieprzem. rozbić tłuczkiem. Zalać roztopionym smalcem i odstawić na 30 min. Wszystkie sypkie składniki mieszamy. Jajka ubijamy. Mięsko wyjmujemy z tłuszczu, maczamy w jajku,potem w panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zrumieni. SMACZNEGO!!!