Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykowa kaszanka zrobiona z trzech rodzajów kasz z dodatkiem kaczego mięsa, papryki słodkiej i ostrej. Idealna do pieczenia, smażenia i grillowania. Polecam.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 513
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 288
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1484
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 513
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 288
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1484
Składniki
Wymyty, oczyszczony kaczy korpus gotujemy 1 godzinę, studzimy, oddzielamy mięso od kości. Mięso ze skórą kroimy w drobną kostkę, wywar przelewamy przez gęste sito. Wywar ponownie wlewamy do garnka w proporcji 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy, dodajemy pokrojone mięso i wszystkie przyprawy, doprowadzamy do zagotowania. W między czasie płuczemy kasze. Do gotującego się wywaru dodajemy osączone z wody kasze i gotujemy do ich pęcznienia, tak na 70%. Gdy kasze i wywar będą gęstnieć kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut, kasze ładnie dojdą.
Sparzone kasze mieszamy i studzimy. Ostudzoną kaszą napełniamy wcześniej wymoczone jelita. Parzymy 30 minut w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza. Po procesie parzenia kaszanki studzimy, możemy powiesić je na kiju. Ostudzone kaszanki są idealne do pieczenia, smażenia i grillowania. Smacznego!!!