Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny bardzo smaczny, parzony zawijas z wieprzowego boczku. Jest tak smaczny że często robię, gdyż świetny jest do kanapek.
nóż, pojemnik, rękaw do pieczenia, przędza wędliniarska, garnek,
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2182
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2182
Składniki
Wymyty, osuszony kawałek boczku nacieramy peklosolą, ziołowym pieprzem, czosnkiem i na koniec żelatyną. Mocno zwijamy i osznurowujemy tak jak szynkę, przędzą więdliniarską. Żeby podczas parzenia nie tracić smaku boczku, umieszczamy go w kawałku rękawa do pieczenia. Także osznurowujemy żeby było szczelnie i parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza 4 godziny. Po sparzeniu studzimy, ostudzony przechowujemy w lodówce. Kroimy po 24 godzinach. Smacznego !!!