Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3678
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34205
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1517
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3678
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34205
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1517
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Składniki
mięso i cebulę pokroić w gruba kostkę i podsmażyć na patelni,dodać grzybka suszonego,listki laurowe ,ziele angielskie,podlac wodą i dusic do miekkości
wątróbkę usmażyć oddzielnie i dodać do reszty mięsa,miękkie mięso wyjąc i wystudzić
śliwki i rodzynki zalać wódką lub koniakiem na 15-20 minut
mięso zemleć razem ze śliwkami i rodzynkami 3 razy,dodać jajka ,imbir,sól,pieprz i pozostały alkohol z moczenia śliwek,wszystko mieszamy dokładnie
Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia,włożyć mięso ,piec ok.1-1,20 godziny w temperaturze 150-180 stopni
Pasztet jest lekko słodki.