Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 80
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 79
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 110
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 56
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 80
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 79
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 110
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 56
Składniki
mięso i cebulę pokroić w gruba kostkę i podsmażyć na patelni,dodać grzybka suszonego,listki laurowe ,ziele angielskie,podlac wodą i dusic do miekkości
wątróbkę usmażyć oddzielnie i dodać do reszty mięsa,miękkie mięso wyjąc i wystudzić
śliwki i rodzynki zalać wódką lub koniakiem na 15-20 minut
mięso zemleć razem ze śliwkami i rodzynkami 3 razy,dodać jajka ,imbir,sól,pieprz i pozostały alkohol z moczenia śliwek,wszystko mieszamy dokładnie
Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia,włożyć mięso ,piec ok.1-1,20 godziny w temperaturze 150-180 stopni
Pasztet jest lekko słodki.