Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22337
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13798
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43281
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 457
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22337
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13798
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43281
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 457
Składniki
mięso i cebulę pokroić w gruba kostkę i podsmażyć na patelni,dodać grzybka suszonego,listki laurowe ,ziele angielskie,podlac wodą i dusic do miekkości
wątróbkę usmażyć oddzielnie i dodać do reszty mięsa,miękkie mięso wyjąc i wystudzić
śliwki i rodzynki zalać wódką lub koniakiem na 15-20 minut
mięso zemleć razem ze śliwkami i rodzynkami 3 razy,dodać jajka ,imbir,sól,pieprz i pozostały alkohol z moczenia śliwek,wszystko mieszamy dokładnie
Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia,włożyć mięso ,piec ok.1-1,20 godziny w temperaturze 150-180 stopni
Pasztet jest lekko słodki.