Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, drobiowy pasztet bez glutenu i jajek ! Przepis jak najbardziej dietetyczny i zdrowy Zachęcam do wykonania !
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24797
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5951
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 169
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24797
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5951
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 169
Składniki
Nogi z kurczaka , dokładnie płuczemy kilka razy w zimnej wodzie. Warzywa obieramy. Zalewamy zimną wodą (około 2 litry)
Do rosołu dodajemy liście laurowe, ziele angielski. Na wierz położyć gałązki natki pietruszki. Gotować przez około 1 i pół godziny na małym ogniu.
Mięso i warzywa wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Gotujemy wątróbkę w wywarze ok. 20 min.
Mięso obieramy, wątróbkę i warzywa kroimy. Miksujemy na gładką masę dodajemy ugotowanego ziemniaka, przyprawy i sól. Ponownie miksujemy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy pasztet. Zwilżoną dłonią wygładzamy wierzch. Posypujemy czarnuszką (można pominąć). Pieczemy ok. 40-45 min w 180 st. C.