Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kolejny pasztet, tym razem pasztet drobiowy który jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam.
maszynka do mielenia, garnek, nóż, łyżka drewniana, patelnia,
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17301
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 146
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17301
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 146
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Udka i mięso indycze opłukać, włożyć do garnka razem z obrana marchewką i pietruszką. Zalać woda , dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa, zdjąć szumowiny. Miękkie mięso wyjąć i odłożyć do wystudzenia. W między czasie oczyszczoną, opłukaną i osuszoną wątróbkę podsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć z nadmiaru płynu. Wystudzone udka i mięso obrać z kości, następnie zmielić razem z marchewką ,pietruszką, podsmażoną wątróbką oraz kajzerką w maszynce do mielenia mięsa dodając podczas mielenia obrane ząbki czosnku. Do zmielonej masy dodać jajka, przyprawy i na koniec wlać 200 - 300 ml. bulionu z gotowania mięsa , tak by pasztet po upieczeniu nie był suchy , całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą foremki ( ja miałam dużą foremkę więc wyszedł mi jeden duży pasztet , można przełożyć do dwóch keksówek). Piec w 180 stopniach około 50 - 60 minut.
Mielenie przygotowanych składników.
Doprawianie do smaku,
Pasztet gotowy do pieczenia.
Pasztet po upieczeniu.
Pasztet w przekroju.
Pasztet gotowy do podania.