Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kolejny pasztet, tym razem pasztet drobiowy który jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam.
maszynka do mielenia, garnek, nóż, łyżka drewniana, patelnia,
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 66
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 561
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4366
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 66
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 561
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4366
Składniki
Udka i mięso indycze opłukać, włożyć do garnka razem z obrana marchewką i pietruszką. Zalać woda , dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa, zdjąć szumowiny. Miękkie mięso wyjąć i odłożyć do wystudzenia. W między czasie oczyszczoną, opłukaną i osuszoną wątróbkę podsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć z nadmiaru płynu. Wystudzone udka i mięso obrać z kości, następnie zmielić razem z marchewką ,pietruszką, podsmażoną wątróbką oraz kajzerką w maszynce do mielenia mięsa dodając podczas mielenia obrane ząbki czosnku. Do zmielonej masy dodać jajka, przyprawy i na koniec wlać 200 - 300 ml. bulionu z gotowania mięsa , tak by pasztet po upieczeniu nie był suchy , całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą foremki ( ja miałam dużą foremkę więc wyszedł mi jeden duży pasztet , można przełożyć do dwóch keksówek). Piec w 180 stopniach około 50 - 60 minut.
Mielenie przygotowanych składników.
Doprawianie do smaku,
Pasztet gotowy do pieczenia.
Pasztet po upieczeniu.
Pasztet w przekroju.
Pasztet gotowy do podania.