Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealny pasztet z mięsa drobiowego z wątróbką drobiową, dodatkiem wędzonego boczku oraz warzyw korzeniowych. Cudownie wilgotny, puszysty i soczysty. Doskonały dodatek do chrupiącego pieczywa. Zrobisz raz i przepadniesz.
Keksówka o wymiarach 30 x 10 cm
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4496
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12191
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4496
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12191
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Mięso z kurczaka przełóż do garnka i zalej wodą. Marchewki, pietruszkę i selera obierz, opłucz i dodaj do garnka. Mięso z warzywami gotuj przez około godzinę do miękkości. 15 minut przed końcem gotowania do garnka dodaj pokrojoną i oczyszczoną wątróbkę.
Czerstwą bułkę namocz w mleku, następnie odciśnij z nadmiaru płynu. Boczek pokrój w kostkę.
Kurczaka oddziel od gości i przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa razem z ugotowanymi warzywami, wątróbką, boczkiem i bułką. Do mięsnej masy dodaj pozostałe składniki: posiekaną natkę pietruszki, jajka zioła i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Keksówkę o wymiarach 30 x 10 cm wyściel papierem do pieczenia. Mięsną masę przełóż do formy, powierzchnię wyrównaj.
Pasztet drobiowy z wątróbką i boczkiem piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 50 minut.
Upieczony pasztet drobiowy wystudź. Wystudzony krój na plastry i podawaj jako dodatek do pieczywa. Smacznego!