Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, dobrze smarowalny pasztet kremowy z mięs wieprzowych i wątróbek z indyka, doprawiony przyprawami. Idealne smarowidło do pieczywa.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, blender, słoiczki,
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 18
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 351
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 375
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 410
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 155
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 18
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 351
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 375
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 410
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 155
Składniki
Wymyte mięsa gotujemy z zielem angielskim i liśćmi laurowymi do miękkości mięs. Mięsa muszą być bardzo miękkie. Ugotowane mięsa studzimy a w międzyczasie mielimy przez sitko 2 mm oczyszczone wątróbki z cebulą. Zmielone wątróbki z cebulą dodatkowo rozdrabniamy jeszcze blenderem na papkę. Ostudzone mięsa także mielimy przez te samo sitko. Do zmielonego mięsa dodajemy papkę z wątróbek i cebuli, dodajemy przyprawy i całość po wymieszaniu rozdrabniamy jeszcze blenderem dodając wywar z gotowanych mięs. Masa do pasztetu musi być rzadka.
Gotową masą napełniamy słoiczki. Napełnione, zamknięte słoiczki pasteryzujemy 60 minut.
Po pasteryzacji studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!