Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, dobrze smarowalny pasztet kremowy z mięs wieprzowych i wątróbek z indyka, doprawiony przyprawami. Idealne smarowidło do pieczywa.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, blender, słoiczki,
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 452
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 171
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5569
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1138
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 458
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1305
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 452
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 171
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5569
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1138
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 458
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1305
Składniki
Wymyte mięsa gotujemy z zielem angielskim i liśćmi laurowymi do miękkości mięs. Mięsa muszą być bardzo miękkie. Ugotowane mięsa studzimy a w międzyczasie mielimy przez sitko 2 mm oczyszczone wątróbki z cebulą. Zmielone wątróbki z cebulą dodatkowo rozdrabniamy jeszcze blenderem na papkę. Ostudzone mięsa także mielimy przez te samo sitko. Do zmielonego mięsa dodajemy papkę z wątróbek i cebuli, dodajemy przyprawy i całość po wymieszaniu rozdrabniamy jeszcze blenderem dodając wywar z gotowanych mięs. Masa do pasztetu musi być rzadka.
Gotową masą napełniamy słoiczki. Napełnione, zamknięte słoiczki pasteryzujemy 60 minut.
Po pasteryzacji studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!