Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, dobrze smarowalny pasztet kremowy z mięs wieprzowych i wątróbek z indyka, doprawiony przyprawami. Idealne smarowidło do pieczywa.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, blender, słoiczki,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1601
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1601
Składniki
Wymyte mięsa gotujemy z zielem angielskim i liśćmi laurowymi do miękkości mięs. Mięsa muszą być bardzo miękkie. Ugotowane mięsa studzimy a w międzyczasie mielimy przez sitko 2 mm oczyszczone wątróbki z cebulą. Zmielone wątróbki z cebulą dodatkowo rozdrabniamy jeszcze blenderem na papkę. Ostudzone mięsa także mielimy przez te samo sitko. Do zmielonego mięsa dodajemy papkę z wątróbek i cebuli, dodajemy przyprawy i całość po wymieszaniu rozdrabniamy jeszcze blenderem dodając wywar z gotowanych mięs. Masa do pasztetu musi być rzadka.
Gotową masą napełniamy słoiczki. Napełnione, zamknięte słoiczki pasteryzujemy 60 minut.
Po pasteryzacji studzimy i ostudzone przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!