Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 491
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 830
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 491
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 830
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Mięso moczę ok.1 godziny.Marchewki obieram.Mięso i marchewki gotuję w świeżej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej do momentu aż mięso będzie miękie.Studzę ,mielę maszonką.Mi zepsuła się maszynka więc zrobiłam to blenderem.Pietruszkę siekam i dodaję do masy razem z jajkami i masłem,wszystko mieszam.Doprawiam do smaku.
Blachę najlepiej kopytko,smaruję maslem i wysypuję bułką tartą.Całą masę umieszczam w korytku.
Piekę w piekarniku ok.40 minut w temperaturze 190 stopni.