Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3283
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3283
Składniki
Mięso moczę ok.1 godziny.Marchewki obieram.Mięso i marchewki gotuję w świeżej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej do momentu aż mięso będzie miękie.Studzę ,mielę maszonką.Mi zepsuła się maszynka więc zrobiłam to blenderem.Pietruszkę siekam i dodaję do masy razem z jajkami i masłem,wszystko mieszam.Doprawiam do smaku.
Blachę najlepiej kopytko,smaruję maslem i wysypuję bułką tartą.Całą masę umieszczam w korytku.
Piekę w piekarniku ok.40 minut w temperaturze 190 stopni.