Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet możemy włożyć i za pasteryzować w 0,5 l słoikach lub nadziewamy w jelita wieprzowe grube, proste. Bardzo ładnie rozsmarowuje się na pieczywie. Jest pyszny :)
garnek, blender, maszynka do mielenia mięsa, słoiki,
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Podgardle pokrojone w plastry 3 cm, skóry wieprzowe i ścinki ze schabu oraz warzywa, pasta rosołowa, parzymy w temp. 75-80 stopni Celsjusza 1,5 godz. Wątrobę parzymy ok 15 min w wywarze z parzenia mięs. Mielimy 3 razy w maszynce z sitkiem 2,5 mm do momentu uzyskania gładkiej masy, lub rozdrabniamy blenderem. Mielimy najpierw cebulę, warzywa,czosnek, potem wątrobę, mięso i podgardle. Dodajemy sól i pozostałe przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy i napełniamy słoiki lub nadziewamy w jelito wieprzowe grube proste. Pasztet w jelicie parzymy 30 minut w temperaturze 75-80 stopni C. Studzimy zimną wodą 15 minut i do lodówki na noc. Pasztet w słoikach pasteryzujemy 45 minut od momentu wrzenia wody. Smacznego !!!