Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i nie drogi pasztet z leśnym smakiem borowików.
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 412
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 372
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 672
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3908
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 412
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 372
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 672
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3908
Składniki
Potrzebowałam na niedziele rosół z kaczki a planowałam też zrobić pasztet. Opłukane korpusy i szyjki wstawiłam do garnka z warzywami i przyprawami. Całość będzie gotować się 1,5 h.
Grzyby pokroiłam i podsmażyłam na oleju z czosnkiem i doprawiłam je sola i pieprzem. Mięso obrałam z kości, użyłam też skórek, żeby pasztet nie był suchy. Dodałam też warzywa. Bułkę zalałam bulionem. Mięso z warzywami zmieliłam jeden raz na małym oczku. Masę doprawiła do smaku solą, pieprzem, gałką, garścią majeranku i przeciśniętym czosnkiem. Do masy dodałam jaja i namoczoną bułkę i wymieszałam.
W foremce wysypanej bułką, ułożyłam połowę masy, grzyby, i drugą połowę pasztetu.
Pasztet piekłam godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 8641
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1125