Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i nie drogi pasztet z leśnym smakiem borowików.
Potrzebowałam na niedziele rosół z kaczki a planowałam też zrobić pasztet.
Opłukane korpusy i szyjki wstawiłam do garnka z warzywami i przyprawami. Całość będzie gotować się 1,5 h.
Grzyby pokroiłam i podsmażyłam na oleju z czosnkiem i doprawiłam je sola i pieprzem.
Mięso obrałam z kości, użyłam też skórek, żeby pasztet nie był suchy. Dodałam też warzywa.
Bułkę zalałam bulionem.
Mięso z warzywami zmieliłam jeden raz na małym oczku. Masę doprawiła do smaku solą, pieprzem, gałką, garścią majeranku i przeciśniętym czosnkiem.
Do masy dodałam jaja i namoczoną bułkę i wymieszałam.
W foremce wysypanej bułką, ułożyłam połowę masy, grzyby, i drugą połowę pasztetu.
Pasztet piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)
Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy je...
Odsłon: 113798
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 334
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 334
Składniki
Potrzebowałam na niedziele rosół z kaczki a planowałam też zrobić pasztet. Opłukane korpusy i szyjki wstawiłam do garnka z warzywami i przyprawami. Całość będzie gotować się 1,5 h.
Grzyby pokroiłam i podsmażyłam na oleju z czosnkiem i doprawiłam je sola i pieprzem. Mięso obrałam z kości, użyłam też skórek, żeby pasztet nie był suchy. Dodałam też warzywa. Bułkę zalałam bulionem. Mięso z warzywami zmieliłam jeden raz na małym oczku. Masę doprawiła do smaku solą, pieprzem, gałką, garścią majeranku i przeciśniętym czosnkiem. Do masy dodałam jaja i namoczoną bułkę i wymieszałam.
W foremce wysypanej bułką, ułożyłam połowę masy, grzyby, i drugą połowę pasztetu.
Pasztet piekłam godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2444
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2371