Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i nie drogi pasztet z leśnym smakiem borowików.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1003
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 900
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1003
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 900
Składniki
Potrzebowałam na niedziele rosół z kaczki a planowałam też zrobić pasztet. Opłukane korpusy i szyjki wstawiłam do garnka z warzywami i przyprawami. Całość będzie gotować się 1,5 h.
Grzyby pokroiłam i podsmażyłam na oleju z czosnkiem i doprawiłam je sola i pieprzem. Mięso obrałam z kości, użyłam też skórek, żeby pasztet nie był suchy. Dodałam też warzywa. Bułkę zalałam bulionem. Mięso z warzywami zmieliłam jeden raz na małym oczku. Masę doprawiła do smaku solą, pieprzem, gałką, garścią majeranku i przeciśniętym czosnkiem. Do masy dodałam jaja i namoczoną bułkę i wymieszałam.
W foremce wysypanej bułką, ułożyłam połowę masy, grzyby, i drugą połowę pasztetu.
Pasztet piekłam godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)