Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet świetny ,złamany smak mięsa chrupiącymi orzechami i zapachem suszonych śliwek.Serdecznie polecam:)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 614
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 841
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 371
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 614
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 841
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 371
Składniki
Upieczoną kaczkę obrać z mięsa.Zmielić wraz z wątróbką i żołądkami. Dodać wszystkie przyprawy,pocięte w paski śliwki suszone i pokrojone orzechy włoskie. Dodać jajka,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku ,dobrze wyrobić masę. Do masy można dodać trochę tłuszczu spod smażenia kaczki,żeby pasztet nie był za suchy.
Foremki aluminiowe wysmarować tłuszczem spod kaczki i wysypać bułką tartą.Nałożyć masę,a na wierzchu ułożyć cieńkie plasterki boczku. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st,i zapiekać około godz. Gdy pasztet lekko przestygnie odwrócić do góry dnem i wyłożyć na półmisek.
Smacznego życzę!