Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet świetny ,złamany smak mięsa chrupiącymi orzechami i zapachem suszonych śliwek.Serdecznie polecam:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97431
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1925
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5762
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5766
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97431
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1925
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5762
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5766
Składniki
Upieczoną kaczkę obrać z mięsa.Zmielić wraz z wątróbką i żołądkami. Dodać wszystkie przyprawy,pocięte w paski śliwki suszone i pokrojone orzechy włoskie. Dodać jajka,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku ,dobrze wyrobić masę. Do masy można dodać trochę tłuszczu spod smażenia kaczki,żeby pasztet nie był za suchy.
Foremki aluminiowe wysmarować tłuszczem spod kaczki i wysypać bułką tartą.Nałożyć masę,a na wierzchu ułożyć cieńkie plasterki boczku. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st,i zapiekać około godz. Gdy pasztet lekko przestygnie odwrócić do góry dnem i wyłożyć na półmisek.
Smacznego życzę!