Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet świetny ,złamany smak mięsa chrupiącymi orzechami i zapachem suszonych śliwek.Serdecznie polecam:)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5902
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12691
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5902
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12691
Składniki
Upieczoną kaczkę obrać z mięsa.Zmielić wraz z wątróbką i żołądkami. Dodać wszystkie przyprawy,pocięte w paski śliwki suszone i pokrojone orzechy włoskie. Dodać jajka,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku ,dobrze wyrobić masę. Do masy można dodać trochę tłuszczu spod smażenia kaczki,żeby pasztet nie był za suchy.
Foremki aluminiowe wysmarować tłuszczem spod kaczki i wysypać bułką tartą.Nałożyć masę,a na wierzchu ułożyć cieńkie plasterki boczku. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st,i zapiekać około godz. Gdy pasztet lekko przestygnie odwrócić do góry dnem i wyłożyć na półmisek.
Smacznego życzę!