Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony pasztet z królika i golonki z dodatkiem leśnych grzybów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116061
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7909
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1441
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1264
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116061
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7909
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1441
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1264
Składniki
Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym). Następnie wyjąć z wywaru, oddzielić od kości i wraz z warzywami oraz grzybami przepuścić przez maszynkę o drobnych oczkach.
Słoninę i cebulę pokroić w kostkę. Słoninę przesmażyć na patelni bez tłuszczu, dodać cebulę, poddusić. Wątróbkę zalać wrzącą wodą i zostawić, żeby się ścięła.
Bułkę namoczyć w letnim mleku. Słoninę usmażoną z cebulą, zaparzoną wątróbkę i odciśniętą bułkę również zmielić w maszynce. Wymieszać z mięsem.
Do powstałej masy wbić jajka, przyprawić solą, pieprzem, imbirem i świeżo startą gałka muszkatołową. Dobrze wymieszać.
Przełożyć do dwóch foremek keksowych, wyrównać. Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno - jako danie obiadowe albo przystawkę.