Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bardzo smaczny domowy pasztet z kurczaka z dodatkiem suszonych śliwek. Z podanych składników wychodzą trzy aluminiowe foremki pasztetu o długości 22cm foremki pasztetu. Ja całość mieliłam raz trzy razy...
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 733
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 733
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Kurczaka obsmażamy. Mięso i marchewkę przekładamy do garnka dodajemy iście laurowe, ziele angielskie i kilka kulek pieprzu. Zalewamy zimną wodą tylko tak aby przykryła mięso; solimy. Gotujemy ok 1 godziny aż mięso będzie miękkie, W razie potrzeby uzupełniamy wodę.
W wywarze z duszenia moczymy kajzerkę. W niedużym garnku zagotowujemy wodę, wyłączmy gaz i wrzucamy wątróbkę aby się zaparzyła.
Cebulę kroimy byle jak i lekko obsmażamy pod koniec dodając czosnek.
Mięso z warzywami i namoczoną bułką mielimy w maszynce; można to zrobić trzy razy wtedy pasztet będzie bardziej kremowy. Masę wyrabiamy, dodając do smaku pozostałe przyprawy oraz jajka. Na koniec wrzucamy pokrojone suszone śliwki.
Przekładamy masę do foremek wysmarowanych masłem i posypanych kaszą manną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170 st ok. 60 min.