Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną pieczeń rzymską czyli klops, o przyrumienionej skórce , soczysty i dobrze doprawiony. Taka pieczeń to super dodatek do pieczywa jak również można wyczarować pyszny obiad dla całej rodzinki. Polecam
miska, maszynka do mielenia mięsa, praska do czosnku, ręcznik papierowy, nóż, foremka, papier do pieczenia,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Łopatkę wieprzową po umyciu i osuszeniu zmielić razem z cebulą w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajka, odciśnięte kajzerki , przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszać by wszystkie składniki się połączyły. Z mięsa uformować klops , który można owinąć nitką kuchenną, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub ułożyć w foremce wysmarowanej oliwą. Klops z wierzchu lekko posmarować oliwą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 - 1,5 godziny. Upieczony klops po wyjęciu z piekarnika zostawić do lekkiego wystudzenia, nastepnie kroić w plastry. Smacznego
Klops czyli pieczeń rzymska po upieczeniu.