Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla jednych pieczeń, dla innych klops. Chyba trochę zapomniane danie z dawnych lat. A to doskonały pomysł, klops podany na ciepło z sosem, lub na zimno jako wędlina do kanapki.
Maszynka do mielenia, miska, forma do pieczenia
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1185
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1185
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
Składniki
Mięso mielimy w maszynce, sitko o drobnych oczkach. Cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty czosnek podsmażamy. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka surowe, chrzan, cebulę z czosnkiem, oraz przyprawy, wyrabiamy kilka minut na jednolitą masę. Klopsa pieczemy w keksówce lub aluminiowej foremce do pasztetu. Na dno formy wykładamy 1/3 masy, układamy ugotowane jajka i przykrywamy je dokładnie resztą mięsa. Wierzch smarujemy musztardą. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Smacznego.