Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla jednych pieczeń, dla innych klops. Chyba trochę zapomniane danie z dawnych lat. A to doskonały pomysł, klops podany na ciepło z sosem, lub na zimno jako wędlina do kanapki.
Maszynka do mielenia, miska, forma do pieczenia
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 374
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11789
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 437
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 665
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 374
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11789
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 437
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 665
Składniki
Mięso mielimy w maszynce, sitko o drobnych oczkach. Cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty czosnek podsmażamy. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka surowe, chrzan, cebulę z czosnkiem, oraz przyprawy, wyrabiamy kilka minut na jednolitą masę. Klopsa pieczemy w keksówce lub aluminiowej foremce do pasztetu. Na dno formy wykładamy 1/3 masy, układamy ugotowane jajka i przykrywamy je dokładnie resztą mięsa. Wierzch smarujemy musztardą. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Smacznego.