Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla jednych pieczeń, dla innych klops. Chyba trochę zapomniane danie z dawnych lat. A to doskonały pomysł, klops podany na ciepło z sosem, lub na zimno jako wędlina do kanapki.
Maszynka do mielenia, miska, forma do pieczenia
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1468
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1324
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1468
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1324
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 977
Składniki
Mięso mielimy w maszynce, sitko o drobnych oczkach. Cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty czosnek podsmażamy. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka surowe, chrzan, cebulę z czosnkiem, oraz przyprawy, wyrabiamy kilka minut na jednolitą masę. Klopsa pieczemy w keksówce lub aluminiowej foremce do pasztetu. Na dno formy wykładamy 1/3 masy, układamy ugotowane jajka i przykrywamy je dokładnie resztą mięsa. Wierzch smarujemy musztardą. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Smacznego.