Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń rzymska jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale pasuje jako danie główne, przystawka na różnego rodzaju okazje, imprezy a także na święta. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Polecam wypróbować :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1176
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 984
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1754
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1176
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 984
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1754
Składniki
4 jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i odstawiamy. Następnie do mięsa mielonego wbijamy jedno całe surowe jajko, doprawiamy pieprzem, solą i wegetą do smaku. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, posiekane listki bazylii lub suszoną bazylię. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Foremkę "keksówkę" wykładamy folią aluminiową. Na spód wykładamy połowę masy mięsnej i układamy wzdłuż ugotowane jajka, następnie przykrywamy je drugą połową mięsa. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i wstawiamy pieczeń na ok. 45 min. W zależności od piekarnika trzymamy do zarumienienia wierzchu pieczeni. Pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)