Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń rzymska jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale pasuje jako danie główne, przystawka na różnego rodzaju okazje, imprezy a także na święta. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Polecam wypróbować :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
4 jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i odstawiamy. Następnie do mięsa mielonego wbijamy jedno całe surowe jajko, doprawiamy pieprzem, solą i wegetą do smaku. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, posiekane listki bazylii lub suszoną bazylię. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Foremkę "keksówkę" wykładamy folią aluminiową. Na spód wykładamy połowę masy mięsnej i układamy wzdłuż ugotowane jajka, następnie przykrywamy je drugą połową mięsa. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i wstawiamy pieczeń na ok. 45 min. W zależności od piekarnika trzymamy do zarumienienia wierzchu pieczeni. Pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)