Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pieczeń nie dość że jest prosta w wykonaniu to jeszcze bardzo smaczna. Z własnym chlebem po prostu niebo w gębie. Dodając sos można też z pieczeni zrobić dodatek do ziemniaków.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 241
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21734
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 241
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21734
Składniki
Mięso zmieliłem razem z liśćmi pora, na koniec zmieliłem chleb. Cebulę posiekałem i podsmażyłem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodałem pokrojone grzyby i przez chwilę dusiłem. Wszystkie składniki wymieszałem razem z przyprawami i jajkami.
Jeżeli masa wyjdzie zbyt gęsta można dodać mleko. Jeśli nie ma liści pora, można je pominąć. Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia, piekłem około 60 minut w 190 stopniach. Foremka miała wymiary : 25x12 cm.