Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pieczeń nie dość że jest prosta w wykonaniu to jeszcze bardzo smaczna. Z własnym chlebem po prostu niebo w gębie. Dodając sos można też z pieczeni zrobić dodatek do ziemniaków.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2236
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2236
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Składniki
Mięso zmieliłem razem z liśćmi pora, na koniec zmieliłem chleb. Cebulę posiekałem i podsmażyłem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodałem pokrojone grzyby i przez chwilę dusiłem. Wszystkie składniki wymieszałem razem z przyprawami i jajkami.
Jeżeli masa wyjdzie zbyt gęsta można dodać mleko. Jeśli nie ma liści pora, można je pominąć. Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia, piekłem około 60 minut w 190 stopniach. Foremka miała wymiary : 25x12 cm.