Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita pieczeń wieprzowa zrobiona z wieprzowej szynki i boczku oraz przypraw.
nóż, maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka keksówka 25 cm,
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 88
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 763
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 487
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 332
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 88
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 763
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 487
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 332
Składniki
Szynkę kroimy w drobną kostkę 1x1 cm, boczek mielimy przez sitko 8 mm. Mięsa umieszczamy w misce, wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Dodajemy wszystkie przyprawy wymieszane w 125 ml zimnej wody i ponownie wyrabiamy około 15-20 minut. Miskę z farszem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie jeszcze krótką chwilę wyrabiamy i wkładamy do formy keksowej 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza 150 minut, do osiągnięcia 70 stopni Celsjusza wewnątrz. Po upieczeniu studzimy w formie.
Ostudzoną posypujemy z każdej strony papryką i wkładamy do lodówki w celu lepszego schłodzenia. Kroimy po kilku godzinach chłodzenia w lodówce. Smacznego !!!