Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
B2, bo w moim ulubionym sklepie mięsnym takim symbolem określane jest mięso wieprzowe z łopatki z kawałkami tłuszczu, które jest mielone na życzenie klienta. Taka pieczeń to nic innego jak domowa wędlina. Dzięki temu, że robimy sami, to dobrze wiemy co jest w składzie. Bez konserwantów, bez środków przedłużających świeżość.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 182
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3235
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3525
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 666
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 182
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3235
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3525
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 666
Składniki
Na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Na patelnię dodać oczyszczone, umyte, osuszone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać masło. Smażyć do odparowania sosu. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wystudzić. Dodać do mielonego mięsa. Płatki jaglane przelać na sicie gorącą wodą. Dodać do mielonego mięsa. Dodać również jajka i przyprawy - majeranek, tymianek, gałkę, pieprz czarny, sól. Wyrobić dokładnie masę. Jeśli masa jest zbyt twarda dodać 2 łyżki wody. Wyrobioną masę przełożyć do foremki ( 10 x 40 ) wyłożonej papierem do pieczenia. Ładnie wyrównać i posmarować wierzch śmietaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 80 min. Po wyjęciu z pieca, jeszcze ciepłe mięso można pokroić na grubsze porcje i podać do obiadu, albo całkowicie wystudzić i podawać np. do kanapek, do sałatki. Smacznego.