Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne danie. Jabłka nie dają pieczeni wyschnąć i nadają kwaskowego smaku.
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Schab myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Osuszamy ściereczką lub papierowym ręcznikiem. Obficie solimy, pieprzymy i nacieramy tymiankiem. Co 1,5-2 cm nacinamy mięso robiąc "kieszonki".
Obieramy jabłko ze skórki, wycinamy gniazda. Kroimy w półksiężyce. Obrane jabłko wsadzamy w kieszonki. Tak przyprawione mięso chowamy do rękawa do pieczenia (wygląda to jak te woreczki z "Pomysłu na...") i wrzucamy do środka ząbki czosnku posiekane w grube plastry i cebulę posiekaną w grube piórka.
Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy aż mięso będzie kruche i zrumienione.