Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne danie. Jabłka nie dają pieczeni wyschnąć i nadają kwaskowego smaku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2595
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 178
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 69
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2595
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 178
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 69
Składniki
Schab myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Osuszamy ściereczką lub papierowym ręcznikiem. Obficie solimy, pieprzymy i nacieramy tymiankiem. Co 1,5-2 cm nacinamy mięso robiąc "kieszonki".
Obieramy jabłko ze skórki, wycinamy gniazda. Kroimy w półksiężyce. Obrane jabłko wsadzamy w kieszonki. Tak przyprawione mięso chowamy do rękawa do pieczenia (wygląda to jak te woreczki z "Pomysłu na...") i wrzucamy do środka ząbki czosnku posiekane w grube plastry i cebulę posiekaną w grube piórka.
Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy aż mięso będzie kruche i zrumienione.