Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie. Tak przygotowaną kaszankę można z powodzeniem położyć na grill.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 820
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 820
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Cebulę i ogórki kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Kaszankę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Na blacie rozkładamy 4 kawałki folii aluminiowej, każdy smarujemy odrobiną oleju. Na folii układamy po kawałku kaszanki, posypujemy cebulą, ogórkami i papryką. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Zawijamy folię i układamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( ja wykorzystałam funkcję grilla ) i pieczemy przez ok. 35 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem.