Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie. Tak przygotowaną kaszankę można z powodzeniem położyć na grill.
Cebulę i ogórki kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Kaszankę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Na blacie rozkładamy 4 kawałki folii aluminiowej, każdy smarujemy odrobiną oleju. Na folii układamy po kawałku kaszanki, posypujemy cebulą, ogórkami i papryką. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Zawijamy folię i układamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( ja wykorzystałam funkcję grilla ) i pieczemy przez ok. 35 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Około rok temu oglądając Kuchenne Rewolucje z udziałem Pani Magdy Gessler zau...
Odsłon: 1886
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 207
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 237
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 112
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 206
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 207
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 237
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 112
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę i ogórki kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Kaszankę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Na blacie rozkładamy 4 kawałki folii aluminiowej, każdy smarujemy odrobiną oleju. Na folii układamy po kawałku kaszanki, posypujemy cebulą, ogórkami i papryką. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Zawijamy folię i układamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( ja wykorzystałam funkcję grilla ) i pieczemy przez ok. 35 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2459
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2399