Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pieczone na patelni kiełbaski śląskie z cebulą i szczypiorem, podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 567
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 141
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 179
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 567
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 141
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 179
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie nacinamy kiełbaski śląskie i smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Jężeli kiełbaski będą już zarumienione dodajemy pokrojony szczypior z cebulą i dusimy na małym ogniu do miękkości cebuli. Cebulę ze szczypiorem przed dodaniem na patelnię doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy,posypujemy koprem, tłuczemy.
Upieczone kiełbaski podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!!!