Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa smaczna i zdrowa wędlina na kanapki, upieczona z przyprawami, idealna również na ciepło do obiadu z ulubionym sosem.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12178
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12178
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę a następnie rozetrzyj z solą. Pozostałe przyprawy wymieszaj ze sobą. Mięso opłukaj osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj olejem a następnie czosnkiem z solą i posyp dokładnie przyprawami.
Szynkę zwiąż sznurkiem, włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do lodówki na całą noc. Piekarnik rozgrzej do 180 st. i wstaw szynkę. Piec około 1 godziny na 1 kg mięsa jeśli nasz szynkę o wadze 1,5 kg to piecz około 1,5 godziny po tym czasie sprawdź za pomocą widelca czy mięso jest miękkie .
Szynkę podajemy na ciepło do obiadu lub po całkowitym wystudzeniu i schłodzeniu w lodowce jako wędlinę na kanapki .