Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek pieczony możesz podać jako obiad lub ciepłą kolację. Jest soczysty i aromatyczny.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Składniki
Boczek w całym kawałku umyj, osusz, a następnie ostrym nożem natnij z jednej strony.
Przygotuj marynatę. Musztardę i ketchup wymieszaj z papryką słodką i ostrą, majerankiem, natką pietruszki suszoną, solą i pieprzem.
Natrzyj boczek z każdej strony. Włóż do naczynia żaroodpornego. Obierz czosnek, rozgnieć i przekrój na kilka części. Wrzuć luzem do naczynia żaroodpornego. Umieść boczek w lodówce na kilka godzin, aby nabrał aromatu.
Przełóż boczek do rękawa do pieczenia. Zawiąż szczelnie. Zrób dwa nacięcia ostrym nożem po bokach. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 70 minut. Po tym czasie rozerwij rękaw i zostaw na 10 minut do zarumienienia.