Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek pieczony możesz podać jako obiad lub ciepłą kolację. Jest soczysty i aromatyczny.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Boczek w całym kawałku umyj, osusz, a następnie ostrym nożem natnij z jednej strony.
Przygotuj marynatę. Musztardę i ketchup wymieszaj z papryką słodką i ostrą, majerankiem, natką pietruszki suszoną, solą i pieprzem.
Natrzyj boczek z każdej strony. Włóż do naczynia żaroodpornego. Obierz czosnek, rozgnieć i przekrój na kilka części. Wrzuć luzem do naczynia żaroodpornego. Umieść boczek w lodówce na kilka godzin, aby nabrał aromatu.
Przełóż boczek do rękawa do pieczenia. Zawiąż szczelnie. Zrób dwa nacięcia ostrym nożem po bokach. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 70 minut. Po tym czasie rozerwij rękaw i zostaw na 10 minut do zarumienienia.