Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek pieczony możesz podać jako obiad lub ciepłą kolację. Jest soczysty i aromatyczny.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22757
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22757
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Składniki
Boczek w całym kawałku umyj, osusz, a następnie ostrym nożem natnij z jednej strony.
Przygotuj marynatę. Musztardę i ketchup wymieszaj z papryką słodką i ostrą, majerankiem, natką pietruszki suszoną, solą i pieprzem.
Natrzyj boczek z każdej strony. Włóż do naczynia żaroodpornego. Obierz czosnek, rozgnieć i przekrój na kilka części. Wrzuć luzem do naczynia żaroodpornego. Umieść boczek w lodówce na kilka godzin, aby nabrał aromatu.
Przełóż boczek do rękawa do pieczenia. Zawiąż szczelnie. Zrób dwa nacięcia ostrym nożem po bokach. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 70 minut. Po tym czasie rozerwij rękaw i zostaw na 10 minut do zarumienienia.