Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięciutkie mięso, nie trzeba mieć zębów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29152
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2212
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29152
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2212
Składniki
Natrzeć mięso przyprawami, polać sokiem z cytryny i olejem.
Cienkie plastry słoniny i czosnku poukładać na wierzchu. Ciasno związać wszystko nicią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Można obracać mięso 2-3 razy.
Pieczemy w piekarniku w temp.190 st C-100 minut. Można użyć rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego pod przykryciem. Polecam mięso z kością ponieważ nie wiem dlaczego smakuje inaczej niż bez.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać 4-5 min aby soki nie wypłynęły z mięsa. Kroić w plastry jak kto lubi i podawać z sosami o ulubionym smaku. Smacznego