Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięciutkie mięso, nie trzeba mieć zębów!
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10972
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2025
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 129
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10972
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2025
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 129
Składniki
Natrzeć mięso przyprawami, polać sokiem z cytryny i olejem.
Cienkie plastry słoniny i czosnku poukładać na wierzchu. Ciasno związać wszystko nicią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Można obracać mięso 2-3 razy.
Pieczemy w piekarniku w temp.190 st C-100 minut. Można użyć rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego pod przykryciem. Polecam mięso z kością ponieważ nie wiem dlaczego smakuje inaczej niż bez.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać 4-5 min aby soki nie wypłynęły z mięsa. Kroić w plastry jak kto lubi i podawać z sosami o ulubionym smaku. Smacznego