Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięciutkie mięso, nie trzeba mieć zębów!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17537
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 361
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 926
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7314
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8783
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17537
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 361
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 926
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7314
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8783
Składniki
Natrzeć mięso przyprawami, polać sokiem z cytryny i olejem.
Cienkie plastry słoniny i czosnku poukładać na wierzchu. Ciasno związać wszystko nicią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Można obracać mięso 2-3 razy.
Pieczemy w piekarniku w temp.190 st C-100 minut. Można użyć rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego pod przykryciem. Polecam mięso z kością ponieważ nie wiem dlaczego smakuje inaczej niż bez.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać 4-5 min aby soki nie wypłynęły z mięsa. Kroić w plastry jak kto lubi i podawać z sosami o ulubionym smaku. Smacznego