Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięciutkie mięso, nie trzeba mieć zębów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1742
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3093
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1173
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1742
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3093
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1173
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Składniki
Natrzeć mięso przyprawami, polać sokiem z cytryny i olejem.
Cienkie plastry słoniny i czosnku poukładać na wierzchu. Ciasno związać wszystko nicią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Można obracać mięso 2-3 razy.
Pieczemy w piekarniku w temp.190 st C-100 minut. Można użyć rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego pod przykryciem. Polecam mięso z kością ponieważ nie wiem dlaczego smakuje inaczej niż bez.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać 4-5 min aby soki nie wypłynęły z mięsa. Kroić w plastry jak kto lubi i podawać z sosami o ulubionym smaku. Smacznego