Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby trwa w najlepsze, dlatego warto go dobrze wykorzystać. Przygotujcie ten smaczny i aromatyczny sos grzybowy, który doskonale sprawdzi się w roli dodatku do makaronu, klusek i różnego rodzaju mięs.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 403
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 164
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 116
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 78
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2694
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 403
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 164
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 116
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 78
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2694
Składniki
Rozgrzej olej na patelni. Dodaj obraną i pokrojoną cebulę. Poczekaj aż zmięknie. Wtedy dodaj pokrojoną drobno cukinię (sam zdecyduj, czy chcesz ją obierać ze skórki czy nie). Duś wszystko razem i w trakcie posól.
Grzyby pokrój nie za drobno i dorzuć do patelni. Wszystko razem duś, aż wszystkie składniki na patelni będą gotowe, tj. cebula i cukinia się rozpadną, a grzyby nie będą już surowe. I to wszystko. Nie musisz niczym zagęszczać sosu.
Sos jest niskokaloryczny, więc idealnie nadaje się dla osób, które akurat są na diecie redukcyjnej. Posmakuje też zwolennikom bardziej kalorycznej kuchni. Warto podawać go z ziemniakami lub po prostu dobrym, świeżym chlebem. Pycha!