Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby trwa w najlepsze, dlatego warto go dobrze wykorzystać. Przygotujcie ten smaczny i aromatyczny sos grzybowy, który doskonale sprawdzi się w roli dodatku do makaronu, klusek i różnego rodzaju mięs.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 982
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 91
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 982
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 91
Składniki
Rozgrzej olej na patelni. Dodaj obraną i pokrojoną cebulę. Poczekaj aż zmięknie. Wtedy dodaj pokrojoną drobno cukinię (sam zdecyduj, czy chcesz ją obierać ze skórki czy nie). Duś wszystko razem i w trakcie posól.
Grzyby pokrój nie za drobno i dorzuć do patelni. Wszystko razem duś, aż wszystkie składniki na patelni będą gotowe, tj. cebula i cukinia się rozpadną, a grzyby nie będą już surowe. I to wszystko. Nie musisz niczym zagęszczać sosu.
Sos jest niskokaloryczny, więc idealnie nadaje się dla osób, które akurat są na diecie redukcyjnej. Posmakuje też zwolennikom bardziej kalorycznej kuchni. Warto podawać go z ziemniakami lub po prostu dobrym, świeżym chlebem. Pycha!