Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita i pięknie prezentująca się na stole rolada drobiowo-wieprzowa z warzywami, która wbrew pozorom, wcale nie jest trudna w przygotowaniu. Rolada z mięsa doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego możemy podać ją na obiad, jak i jeść w formie wędliny na kanapkę. To świetna propozycja na pieczeń na nadchodzące święta wielkanocne. Z pewnością rolada drobiowo-wieprzowa z warzywami zachwyci, zarówno smakiem, jak i wyglądem Twoich gości. Bardzo polecam!
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 247
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 3195
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 1354
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2522
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 247
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 3195
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 1354
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2522
Składniki
Schab umyj, osusz i przetnij wzdłuż na połowę. Rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw na bok.
Filety z kurczaka umyj, osusz, przetnij na połowę, rozbij cienko tłuczkiem i oprósz przyprawą do kurczaka.
Obierz marchewkę i cukinię. Warzywa pokrój wzdłuż na cienkie plastry - najlepiej to zrobić przy pomocy obieraczki do warzyw.
Na przygotowanym plastrze schabu ułóż kolejno: plastry szynki, plastry marchewki, rozbite piersi z kurczaka i plastry cukinii. Całość ściśle zwiń w roladę, obwiąż sznurkiem bawełnianym i zawiń w folię aluminiową.
Roladę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na dno wlej szklankę wody.
Roladę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 1 h 40 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia, możesz rozerwać od góry folię, by mięso ładnie się przyrumieniło.
Smacznego!