Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita i pięknie prezentująca się na stole rolada drobiowo-wieprzowa z warzywami, która wbrew pozorom, wcale nie jest trudna w przygotowaniu. Rolada z mięsa doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego możemy podać ją na obiad, jak i jeść w formie wędliny na kanapkę. To świetna propozycja na pieczeń na nadchodzące święta wielkanocne. Z pewnością rolada drobiowo-wieprzowa z warzywami zachwyci, zarówno smakiem, jak i wyglądem Twoich gości. Bardzo polecam!
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2119
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 932
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 12
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 26
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 18
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2119
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 932
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 12
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 26
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 18
Składniki
Schab umyj, osusz i przetnij wzdłuż na połowę. Rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw na bok.
Filety z kurczaka umyj, osusz, przetnij na połowę, rozbij cienko tłuczkiem i oprósz przyprawą do kurczaka.
Obierz marchewkę i cukinię. Warzywa pokrój wzdłuż na cienkie plastry - najlepiej to zrobić przy pomocy obieraczki do warzyw.
Na przygotowanym plastrze schabu ułóż kolejno: plastry szynki, plastry marchewki, rozbite piersi z kurczaka i plastry cukinii. Całość ściśle zwiń w roladę, obwiąż sznurkiem bawełnianym i zawiń w folię aluminiową.
Roladę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na dno wlej szklankę wody.
Roladę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 1 h 40 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia, możesz rozerwać od góry folię, by mięso ładnie się przyrumieniło.
Smacznego!