Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone wieprzowe można przygotować na różne sposoby , zawsze dobrze smakuje. Wzbogacone o warzywa i ser pięknie wygląda i super smakuje.
forma do pieczenia 10 x 25 cm
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99162
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5120
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13820
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99162
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5120
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13820
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Cukinię, paprykę umyć i zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Warzywa dodać do mięsa , 2 łyżki sera, tartą bułkę , wbić jajko, dodać zioła prowansalskie, wymieszać, pod koniec dodać bulion aby składniki się dobrze wymieszały.
Na przezroczystej folii rozłożyć mięso na wielkość naczynia w którym będzie się piekło.
Posypać utartym serem i wzdłuż jednego boku ułożyć morele i żurawinę.
Przy pomocy folii zwinąć w roladę , ułożyć w keksówce.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 40 minut.
Doskonała do pieczywa , na kanapki.