Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone wieprzowe można przygotować na różne sposoby , zawsze dobrze smakuje. Wzbogacone o warzywa i ser pięknie wygląda i super smakuje.
forma do pieczenia 10 x 25 cm
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2965
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2715
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3320
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2965
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2715
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3320
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Cukinię, paprykę umyć i zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Warzywa dodać do mięsa , 2 łyżki sera, tartą bułkę , wbić jajko, dodać zioła prowansalskie, wymieszać, pod koniec dodać bulion aby składniki się dobrze wymieszały.
Na przezroczystej folii rozłożyć mięso na wielkość naczynia w którym będzie się piekło.
Posypać utartym serem i wzdłuż jednego boku ułożyć morele i żurawinę.
Przy pomocy folii zwinąć w roladę , ułożyć w keksówce.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 40 minut.
Doskonała do pieczywa , na kanapki.