Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten schab jest niesamowicie soczysty i aromatyczny, może być na ciepło jak i na zimno :))
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
schab przeciąć wzdłuż tak żeby powstał duży prostokątny kawał mięsa. Mięso rozbić delikatnie z obu stron. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron. czosnek przecisnąć przez praskę i posmarować tą część mięsa, która będzie w środku. Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w piórka, rozłożyć na całym płacie mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki i też ułożyć na mięsie. Schab zwijać formując roladę. Powstałą roladę obwiązać sznurkiem. Na patelni rozgrzać smalec i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do garnka podlać rosołem dodać liść laurowy i dusić do miękkości ok 40 min. Taką roladę można również upiec w piekarniku.