Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten schab jest niesamowicie soczysty i aromatyczny, może być na ciepło jak i na zimno :))
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 36
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 36
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Składniki
schab przeciąć wzdłuż tak żeby powstał duży prostokątny kawał mięsa. Mięso rozbić delikatnie z obu stron. Mięso posolić i popieprzyć z obu stron. czosnek przecisnąć przez praskę i posmarować tą część mięsa, która będzie w środku. Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w piórka, rozłożyć na całym płacie mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki i też ułożyć na mięsie. Schab zwijać formując roladę. Powstałą roladę obwiązać sznurkiem. Na patelni rozgrzać smalec i roladę obsmażyć z każdej strony. Następnie roladę przełożyć do garnka podlać rosołem dodać liść laurowy i dusić do miękkości ok 40 min. Taką roladę można również upiec w piekarniku.