Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek jest idealną wędliną na świąteczny lub karnawałowy stół. Rolada z boczku nie tylko wybornie smakuje ale również będzie się dobrze prezentować na półmisku wędlin.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 159
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40327
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5096
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 159
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40327
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5096
Składniki
Umyty, osuszony boczek nacinam nożem od strony mięsa. Boczek z obu stron dokładnie nacieram solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim.
Sarninę mielę razem z cebulą. Mieszam i doprawiam do smaku.
Za pomocą noża umieszczam w każdym nacięciu farsz z sarniny.
Boczek zwijam i ciasno obwiązuję nicią kuchenną.
Boczek przekładam do gęsiarki, podlewam wodą. Przykrywam gęsiarkę. Wstawiam do zimnego piekarnika. Nastawiam temperaturę na 200°C, gdy piekarnik się nagrzeje zmniejszam temperaturę do 100°C i duszę około 2 godziny. Boczek nakłuwam, jeżeli nie wypływa czerwony sok to znaczy że jest uduszony. Pozostawiam w gęsiarce do wystudzenia.
Zimny boczek owijam folią i wstawiam do lodówki na noc.