Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek jest idealną wędliną na świąteczny lub karnawałowy stół. Rolada z boczku nie tylko wybornie smakuje ale również będzie się dobrze prezentować na półmisku wędlin.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Umyty, osuszony boczek nacinam nożem od strony mięsa. Boczek z obu stron dokładnie nacieram solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim.
Sarninę mielę razem z cebulą. Mieszam i doprawiam do smaku.
Za pomocą noża umieszczam w każdym nacięciu farsz z sarniny.
Boczek zwijam i ciasno obwiązuję nicią kuchenną.
Boczek przekładam do gęsiarki, podlewam wodą. Przykrywam gęsiarkę. Wstawiam do zimnego piekarnika. Nastawiam temperaturę na 200°C, gdy piekarnik się nagrzeje zmniejszam temperaturę do 100°C i duszę około 2 godziny. Boczek nakłuwam, jeżeli nie wypływa czerwony sok to znaczy że jest uduszony. Pozostawiam w gęsiarce do wystudzenia.
Zimny boczek owijam folią i wstawiam do lodówki na noc.