Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie już pokrojonego schabu, zamiast zwykłych schabowych - taka właśnie rolada będzie mogła posłużyć nam jako coś do chlebka na przykład :) Wykorzystałam to co akurat miałam na szybko w lodówce, ale Wy możecie poszaleć z dowolnością farszu :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy na cienko, oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem, układamy tak by tworzyły płat mięsa jednocześnie zachodząc na siebie na około 1,5 - 2 cm. Na mięsie układamy wędlinę, na wędlinie ser, plasterki ogórków i na końcu znowu wędlinę. Roladę powoli, dokładnie i ściśle zwijamy i szczelnie opatulamy w folię aluminiową. UWAGA: Jeśli mamy trochę czasu, dobrze jest w tym momencie wstawić mięsko na kilka - kilkanaście godzin do lodówki, ale nie jest to absolutnie niezbędne. Dno szerokiego naczynia żaroodpornego pokrywamy zimną wodą na około 3 cm głębokości, wkładamy zawiniątko. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, wkładamy mięsko i pieczemy około 60 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Około 15 minut przed końcem pieczenia rozrywamy folię z góry aby rolada się podpiekła z wierzchu.