Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne roladki nadziewane szynką, serem i papryką. Mięso jest kruche i delikatne, gdyż jest pieczone w sosie śmietanowym i dodatkowo posmarowane od środka majonezem. Roladek nie trzeba podsmażać przed pieczeniem. Zamiast papryki można użyć ogórka kiszonego lub dodać go dodatkowo razem z papryką. Polecam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 275
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1127
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 275
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1127
Składniki
Plastry schabu rozbijamy dość cienko. Każdy płat mięsa oprószamy papryką słodką i pieprzem. Mięso z jednej strony smarujemy majonezem, układamy plasterek szynki, sera i paseczki papryki. Mięso zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub owijamy nitką. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Kremówkę mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Sosem zalewamy mięso, wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mięso zapiekamy około 60 minut w 180 stopniach, w połowie pieczenia roladki można odwrócić.