Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne roladki nadziewane szynką, serem i papryką. Mięso jest kruche i delikatne, gdyż jest pieczone w sosie śmietanowym i dodatkowo posmarowane od środka majonezem. Roladek nie trzeba podsmażać przed pieczeniem. Zamiast papryki można użyć ogórka kiszonego lub dodać go dodatkowo razem z papryką. Polecam!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 683
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12439
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 683
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12439
Składniki
Plastry schabu rozbijamy dość cienko. Każdy płat mięsa oprószamy papryką słodką i pieprzem. Mięso z jednej strony smarujemy majonezem, układamy plasterek szynki, sera i paseczki papryki. Mięso zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub owijamy nitką. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Kremówkę mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Sosem zalewamy mięso, wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mięso zapiekamy około 60 minut w 180 stopniach, w połowie pieczenia roladki można odwrócić.