Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
schab umyć i lekko rozbić, posolić i popieprzyć. Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki, związać nitką i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz (u mnie było masło klarowane) i przyrumienić ze wszystkich stron. Polać winem i rosołem, dusić pod przykryciem ok 30 minut. Smacznego