Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnego schabowego, często podaję roladki z różnym nadzieniem. Domownicy mówią, że tak podane danie znacznie lepiej im smakuje.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1845
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4734
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1845
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4734
Składniki
Kotlety cienko rozbić. Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę. Marchew zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. Oscypek pokroić w słupki. Na każdym kotlecie -od węższej strony ułożyć po łyżce marchewki i kawałku oscypka. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć delikatnie mąką i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 1 łyżkę smalcu i 1/2 szklanki bulionu lub wody oraz łyżkę sosu sojowego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut , pod przykryciem. Podałam z ziemniakami posypanymi prażoną cebulką i czerwoną kapustą z dodatkiem jabłka, ananasa i olejem z pestek winogron.