Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnego schabowego, często podaję roladki z różnym nadzieniem. Domownicy mówią, że tak podane danie znacznie lepiej im smakuje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3136
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7897
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3136
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Kotlety cienko rozbić. Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę. Marchew zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. Oscypek pokroić w słupki. Na każdym kotlecie -od węższej strony ułożyć po łyżce marchewki i kawałku oscypka. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć delikatnie mąką i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 1 łyżkę smalcu i 1/2 szklanki bulionu lub wody oraz łyżkę sosu sojowego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut , pod przykryciem. Podałam z ziemniakami posypanymi prażoną cebulką i czerwoną kapustą z dodatkiem jabłka, ananasa i olejem z pestek winogron.