Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnego schabowego, często podaję roladki z różnym nadzieniem. Domownicy mówią, że tak podane danie znacznie lepiej im smakuje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Składniki
Kotlety cienko rozbić. Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę. Marchew zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. Oscypek pokroić w słupki. Na każdym kotlecie -od węższej strony ułożyć po łyżce marchewki i kawałku oscypka. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć delikatnie mąką i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 1 łyżkę smalcu i 1/2 szklanki bulionu lub wody oraz łyżkę sosu sojowego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut , pod przykryciem. Podałam z ziemniakami posypanymi prażoną cebulką i czerwoną kapustą z dodatkiem jabłka, ananasa i olejem z pestek winogron.