Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :)
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Składniki
Mięso porcjujemy, rozbijamy tłuczkiem uważając, by nie zrobić dziur, przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą, przyprawą "Oma" i wstawiamy do lodówki. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości na parze. Por kroimy w półplasterki, przesmażamy na łyżce masła i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatałową. Jajka kroimy w plasterki, koperek siekamy.
Ugotowanego i przestudzonego brokuła traktujemy blenderem i ucieramy na gładką masę. Doprawiamy ją do smaku i dodajemy przesiekane orzeszki piniowe. Na mięso układamy po plastrze sera wędzonego, na to wykładamy masę brokułową, następnie plasterki jajka i na koniec przesmażonego pora. Starannie zawijamy roladki i związujemy je nitką. Lekko oprószamy je mąką (nadmiar strzepujemy) i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Podlewamy bulionem, wsypujemy połowę koperku i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Kiedy roladki będą już miękkie wyjmujemy je z wywaru i tenże przecedzamy. Śmietanę mieszamy dokładnie z łyżką mąki i stale mieszając dolewamy powoli do wywaru. Dodajemy resztę koperku, doprawiamy do smaku. Teraz można usunąć nić z roladek i włożyć je z powrotem do sosu. Gotujemy jeszcze przez 5-6 minut pod przykryciem na najmniejszym ogniu. Podajemy z ryżem.