Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowy salceson zrobiony z golonki wieprzowej, nóżek i łopatki wieprzowej.
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86379
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86379
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 41
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i mięso z łopatki gotujemy około 2 godzin aż mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy i obieramy, skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach (oczywiście w rękawiczkach gumowych) a mięso chude kroimy w duże kawałki 2 x 10 cm. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz na salceson.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki 100 mm 35-40 cm. długości. Parzymy 1 godzinę w temp. 80 st.Celsjusza. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!