Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowy salceson zrobiony z golonki wieprzowej, nóżek i łopatki wieprzowej.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 180
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3154
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 180
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3154
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i mięso z łopatki gotujemy około 2 godzin aż mięso będzie odchodzić od kości. Studzimy i obieramy, skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach (oczywiście w rękawiczkach gumowych) a mięso chude kroimy w duże kawałki 2 x 10 cm. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz na salceson.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki 100 mm 35-40 cm. długości. Parzymy 1 godzinę w temp. 80 st.Celsjusza. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną kilka godzin i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!