Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson biały zrobiony z głowizny i ścinek z szynki.
garnek, osłonka termokurczliwa, nóż, termometr,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1032
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1327
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1032
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1327
Składniki
Wymyty, dobrze opłukany łeb trybujemy z mięsa które będziemy peklować 24 godziny na mokro w solance. Obkrojoną resztę łba gotujemy 1 godzinę, po ostudzeniu obieramy z mięska które pozostało na kościach. Cedzimy wywar przez gazę. Po 24 godzinnym peklowaniu, płuczemy mięsa pod bieżącą wodą z solanki i wkładamy do wywaru, gotujemy do miękkości mięs, około 1 godziny. Mięso wcześniej rozdrobnione przechowujemy przez ten czas w lodówce. Po ugotowaniu peklowanych mięs, kroimy na większe kawałki a skórki jak najdrobniej rozdrabniamy ręcznie, dodajemy wcześniej rozdrobione mięsa i dodajemy przyprawy oraz 1 szklankę wywaru. Dobrze wyrabiamy farsz. Po wyprawieniu i doprawieniu do smaku farsz wkładamy do osłonki poliamidowej 100 - 120 mm, dobrze zawiązujemy baton z farszem i przystępujemy do parzenia. Parzymy 1 godzinę w temp. 80 st.C. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy deską obciążoną i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!