Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab suszony dojrzewający w przyprawach to przepis na pyszną domową wędlinę. Przepis który zrobisz samodzielnie w domu.
miska, pończocha, gaza,tetra, sznurek wędzarniczy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do naczynia i zasypujemy cukrem. Obtaczamy schab w cukrze. Przykrywamy miskę i wstawiamy na 24h do lodówki.
Po tym czasie wyciągamy mięso i opłukujemy zimną wodą. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do naczynia i tym razem zasypujemy solą obtaczając mięso. Przykrywamy i wkładamy na kolejne 24h do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki mięso myjemy i osuszamy. Obtaczamy w mieszance przypraw i wkładamy w pończochę lub zawijamy w tetrę lub gazę. Następnie można związać sznurkiem wędliniarskim. Wieszamy w ciepłym i przewiewnym miejscu na minimum 5 dni. Oczywiście można suszyć schab dłużej.
Schab po upływie 5 dni jest gotowy do spożycia. Smacznego