Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab suszony dojrzewający w przyprawach to przepis na pyszną domową wędlinę. Przepis który zrobisz samodzielnie w domu.
miska, pończocha, gaza,tetra, sznurek wędzarniczy
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 219
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 83
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3228
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 219
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 83
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3228
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do naczynia i zasypujemy cukrem. Obtaczamy schab w cukrze. Przykrywamy miskę i wstawiamy na 24h do lodówki.
Po tym czasie wyciągamy mięso i opłukujemy zimną wodą. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do naczynia i tym razem zasypujemy solą obtaczając mięso. Przykrywamy i wkładamy na kolejne 24h do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki mięso myjemy i osuszamy. Obtaczamy w mieszance przypraw i wkładamy w pończochę lub zawijamy w tetrę lub gazę. Następnie można związać sznurkiem wędliniarskim. Wieszamy w ciepłym i przewiewnym miejscu na minimum 5 dni. Oczywiście można suszyć schab dłużej.
Schab po upływie 5 dni jest gotowy do spożycia. Smacznego