Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zadajemy sobie pytanie kupić gotowe wędliny czy upiec samemu? To ja wybieram to drugie. Wtedy wiem co jem i czym karmie moją rodzinę. Oczywiście nie zawsze mamy czas na domowe pieczenie, ale przynajmniej starajmy się. Polecam dzisiaj schab pieczony, który można jeść na gorąco i później na zimno do kanapek. Miękki, jednak się nie kruszy. Polecam.
Polecam.
Odsłon: 365
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1355
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Polecam.
Odsłon: 365
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1355
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Składniki
Schab myjemy , osuszamy ręcznikiem. Do miski wlewamy oliwę, dodajemy zioła, pieprz, sól,zmielony liść i ziele angielskie. Wkładamy schab do miski i dokładnie obtaczamy w marynacie. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Można od czasu do czasu przewrócić schab i pomieszać.
Następnego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i chwilę obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min w takiej temperaturze. Następne 30 min w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy pieczeń resztą czosnku i pieczemy jeszcze 15 min w temperaturze 160 stopni. Wyjmujemy- podajemy gorące do obiadu. Jak zostanie mamy zimne do kanapek.