Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na niedzielny wykwintny obiad.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Składniki
Wykonanie: Borowiki zalać wrzątkiem i odstawić. Mięso pokroić na porcje, maczać w winie i panierować w mące. Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po czym mięso zalać 1 szklanką wody, przyprawić do smaku, dodać kilka ziaren ziela angielskiego i listek laurowy. Całość zagotować, dodać posiekaną cebulę, grzyby z wywarem i żurawinę. Przykryć przykrywką i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.