Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany białą kiełbasą"
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Mięso myję (oczyszczam też z błonek i białych włókien, jeśli są na wierzchu) i dokładnie osuszam. Oliwę mieszam w miseczce z solą, pieprzem, majerankiem oraz ziołami prowansalskimi. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przygotowaną marynatą starannie nacieram schab ze wszystkich stron. Mięso owijam folią spożywczą i wstawiam do lodówki na całą dobę.
Na drugi dzień ostrym długim nożem robię nacięcie w środku schabu przez całą długość. Schab nadziewam kiełbaską białą (ugotowaną, ostudzoną). Schab wkładam do rękawa do pieczenia, spinam go klamrą . W kilku miejscach rękawa robię nakłucia, żeby para miała ujście.
Mięso układam w brytfannie i piekę około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Następnie rozcinam rękaw i wstawiam mięso ponownie do piekarnika na 20 minut. Upieczonego schabu nie kroję od razu w plastry, pozwalam mu jeszcze odpocząć przez 30 minut. Pieczeń najczęściej podaję z pieczonymi buraczkami.Źródło: Tina