Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczny, kruchy i bajecznie pyszny, taki właśnie jest schab przygotowany według tego przepisu. Rewelacyjna propozycja dla zabieganych, bo jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi. Idealnie sprawdzi się jako wędlina na wielkanocnym stole lub jako mięso na świąteczny obiad, które można podać z ulubionym sosem.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 293
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 293
Składniki
Do dużego garnka (z grubym dnem) wlać zimną wodę. Dodać sól, pieprz, cukier, majonez, musztardę, roztarte w dłoniach zioła, pokruszone liście laurowe i rozgniecione ziarna kolendry, jałowca i ziela. Czosnek obrać i pokroić na plasterki. Dodać do garnka. Wszystko wymieszać. Do garnka włożyć mięso i doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem 5 minut. Wyłączyć gaz i zostawić mięso do wystudzenia na kilka godzin. Po tym czasie ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 5 minut. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Mięso wyjąć z marynaty, kiedy będzie całkowicie zimne.