Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w foliowej torebce do pieczenia. Pomyślicie, że to dziwne, ale zapewniam Was, że jest przepyszny. Delikatny i soczysty.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17823
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15674
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17823
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15674
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć nim schab. Posypać resztą przypraw i wetrzeć w mięso. Schab przełożyć do pojemnika lub miski i przykryć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na dwie doby. Po tym czasie, schab przełożyć do torebki do pieczenia i dobrze związać. Użyłam torebki do pieczenia ryb, bo jest węższa od tradycyjnej i schabik ładnie się wpasował.
Mięso w folii włożyć do garnka, zalać wodą tak żeby przykryła mięso. Wsypać sól, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować. Gotować na wolnym gazie 40 minut od zagotowania wody. Następnie wyłączyć gaz i zostawić mięso jeszcze na 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć schab z wody i wystudzić. Po wystudzeniu najlepiej włożyć schab na kilka godzin do lodówki i dopiero kroić.